24 Eylül 2012 Pazartesi

Duşakabin Sistemleri



Duşakabin sistemleri, banyolarımızı daha modern bir hale getirirken, banyoların kullanım oranını da arttırmaktadır. Duşakabin sayesinde kolayca temizlenen banyolar, siz duş alırken bir başkasının banyoyu kullanabilmesine de imkan tanımaktadır.




Kullanılan malzemenin tüketici dostu olması nedeniyle temizliği de oldukça kolaydır. Kayar paneller ve duşakabin camları da kolaylıkla temizlenebilmektedir. Bazı duşakabin sistemlerinde, duşakabin kayar panellerinin yerinden çıktığı veya kırılarak hareket etmediği görülebilmektedir.
Genellikle kalitesiz tekerlek göbeği ve dış malzeme kullanımı nedeniyle oluşan bu olumsuz durum birçok tüketici için önemli bir problem haline gelmiştir. Ucuz duşakabin sistemlerini tercih eden tüketicilerin sık sık yaşadığı bu durumla karşılaşmamak için üretici firmayı doğru seçmek gerekir.
Kayar panellerde kullanılan tekerleğin göbek kısmı pirinç malzeme, dış kısmı ise “derlin” adı verilen malzeme ile yapıldığı takdirde, kayar paneller çok daha sağlam olacaktır. Ucuz duşakabin sistemlerinde bu tür özellikli malzemelere rastlanmamaktadır.
Kalite olarak çok farklı türlere ayrılan duşakabinler kendi aralarında 3 ana sınıfa ayrılabilmektedir. Bunlar; temperli duşakabinler, mika duşakabinler  ve kompakt duşakabinlerdir.
Mika duşakabinler polistren ismiyle de bilinen plastik duşakabinlerdir.  Polistren duşakabinler genellikle ekonomik duşakabin modellerinde kullanılmaktadır. Bu nedenle çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.
Temperli duşakabinler ya da halk arasında cam duşakabinler olarak da bilinen tür ise, duşakabinlere 4, 6 ve 8 mm kalınlığında camlar uygulanarak üretilir. Cam kullanılan bu duşakabin türü kalitesiz üretim yapılan yerlerden alınmamalıdır.
Kompaktduşakabinler ise çoğunlukla lüks sınıfına girmektedir. İçerisinde hidro masaj, telefon, radyo, havalandırma, su püskürtme, gibi özellikleri barındıran ve su sıcaklığını otomatik olarak ayarlayan duşakabinlerdir.

İstanbul Duşakabin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder